Taborin piiritys

Harmaasudet ry järjesti 17.-19.5.2019 historianelävöitystapahtuman Linnavuoren Eräkeskuksessa Maskussa. Tapahtuma avasi yhdistyksen histel-kesäkauden ja sinne olivat tervetulleita niin kokeneet kuin keskiajan elävöitystä aloittelevatkin osallistujat. Kutsuimme mukaan myös yhteistyöseuroja.

Taborin piiritys on keskiaikatapahtuma, jonka järjestävät historianelävöittäjät toisilleen. Tapahtuma on ohjelmallinen yhdistelmä treenileiriä, työpajoja, joukkotaisteluja, keskiaikaista leirielämää ja histel-iltaohjelmaa. Tapahtumassa pukeudutaan ja varustaudutaan aikakauden 1350-1450 mukaisesti.

Melko lavean aikakausirajauksen on tarkoitus tarjota osallistumismahdollisuus niin 1300-luvun lopun kuin 1400-luvun alun harrastajille samassa tapahtumassa. Historiallisia teemoja tapahtuma ammentaa erityisesti 1400-luvun alkupuolen Hussilaissodista ja ohjelmassa on myös vuoden 1361 Visbyn taisteluun valmistautumista.

Tapahtuman osallistumismaksu on 20 euroa telttailijalta tai päiväkävijältä ja 30 euroa sisämajoituksessa yöpyvältä.

Tapahtuman ilmoittautuminen ja nettisivut on nyt avattu osoitteessa http://tabor.harmaasudet.fi/.

Taborin piiritykseen valmistaudutaan jo pitkin kevättä yhdistyksen sunnuntaivuoroilla ja viikkotreeneissä. Tiedossa on ainakin pukuopastuksia, elokuvailtoja tsekkoslovakialaisen hussilaistrilogian parissa ja tietysti joukkotaistelutreenejä. Oheisohjelma löytyy myös tapahtuman sivuilta: http://tabor.harmaasudet.fi/oheisohjelma/

Tervetuloa mukaan Taborin piiritykseen!

Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut ja jatkuu 15.4. asti.
— Tapahtuman ilmoittautuminen

Taborin piiritys -historianelävöitystapahtuma järjestetään Maskussa Linnavuoren Eräkeskusessa 17.-19.5.2019. Historiallisia teemoja tapahtuma ammentaa erityisesti 1400-luvun alkupuolen Hussilaissodista ja ohjelmassa on myös vuoden 1361 Visbyn taisteluun valmistautumista.
— Tapahtuman kotisivut

Taborin piiritykseen liittyvää oheisohjelmaa järjestetään kevään mittaan yhdistyksen sunnuntaivuoroilla. Ohjelmassa on leffailtoja ja pukuopastuksia 14.4. ja 28.4. sekä 7.5. tiistaitreeneissä.
— Tapahtuman oheisohjelma