Esiintymiset

Yhdistystoiminnan jokakesäisiä kohokohtia ovat Harmaasusien retket viikinki– keskiaika- ja uuden ajan alun tapahtumiin Suomessa ja ulkomailla. Vuosien saatossa Harmaasudet ovat vierailleet mm. Fotevikenin viikinkimarkkinoilla Ruotsissa, Saltvikin viikinkimarkkinoilla Ahvenanmaalla sekä Grunwaldin taistelussa Puolassa. Nykyisin kesän pääekskursiokohteet lienevät Hollolan keskiaikatapahtuma ja Pirkkalan muinaismarkkinat Suomessa. Muista ulkomaisista tapahtumista mainittakoon mm. Tatai Patara Unkarissa, Wolinin viikinkifestivaali Virossa sekä kotimaisista Pukkisaaren muinaismarkkinat, Hiiden hirven hiihto ja Hämeen linnan turnajaiset.

Harmaasudet osallistuvat tapahtumiin, paitsi nauttimalla markkinahumusta myös luomalla tunnelmaa autenttisella leirielämällä ja järjestämällä mm. jousiammuntaa, käsityönäytöksiä sekä tietenkin jo lähes legendaarisia taistelunäytöksiä. Lisäksi näytösryhmämme käy säännöllisesti esiintymässä erilaisissa tapahtumissa.

Susilipun saanut 1600-luvun alkupuolen ruotsalaista jalkaväkeä ja sotaleiriyhteisöä 30-vuotisessa sodassa elävöittävä Gustavus Adolphus Rex Sueciae eli GARS -ryhmä esiintyy 1600-luvun tapahtumissa, kuten A.D. 1615 Palma alle Armi:ssa Italiassa, de Slag om Grolle 1627 -tapahtumassa Alankomaissa sekä Weichselmünde 1628 – tapahtumassa Puolassa.
.

Keikoille esiintyjäksi

Keikat tehdään vapaaehtoistyönä ja korvaus tulee yhdistyksen kassaan. Aiheutuneet matkakulut toki korvataan esiintyjille ja yleensä tarjotaan syömistä. Varsinkin isommalla porukalla tehdyt keikat ovat kokemuksen mukaan olleet hyvin hauskoja. Vankkaa esiintymiskokemusta tai omia histelvaatteita ei ole pakko olla lähteäkseen mukaan keikalle, tässäkin asiassa tekemällä oppii ja lainaksi saa. Varsinaiset esitykset ovat kestoltaan lyhyitä. Jos ilmaisu, improvisaatio, yleisön edessä esiintyminen, jousiammunta, terästaistelu, kokkaaminen historiallisten reseptien mukaan, käsiöistä tai yhdistyksestä kertominen kiinnostavat, tule mukaan esiintymään Harmaasusien keikalle!

Lisätietoja antavat esiintymisvastaavat tiedotus@harmaasudet.fi.

Kuvia esiintymisestämme Hollolan keskiaikatapahtumassa 2018.

Tulevat esiintymiset löydät Harmaasusien tapahtumakalenterista. -- Tapahtumakalenteri

Haluatko Harmaasudet keikalle? Lisätietoja löydät täältä -- Harmaasudet keikalle