Taisteluharjoitukset

Terästaistelu on ollut osa Harmaasusien toimintaa jo vuodesta 1997. Tuolloin terästaisteluharjoituksia alettiin järjestää viikottain, ja viikottainen toiminta jatkuu yhä. Taisteluharjoituksissa käytetään pääasiassa viikinkiaikaan painottuvia varusteita ja aseina pääsääntöisesti miekkaa ja kilpeä, keihästä ja kirvestä. Yhdistys järjestää myös jousitreenejä sekä muutamia teematreenejä myös keskiajan ja uuden ajan alun varusteilla.

Treeneissä opetellaan taistelemaan turvallisesti tylsytetyillä teräsaseilla, ja opittuja tekniikoita on mahdollista hyödyntää taistelun simuloimisessa larpeissa, historianelävöittämisessä ja taistelunäytöksissä. Aiempaa kokemusta ei tarvita, varusteita saa lainaan eikä viikinkiaikainen sukupuolijako päde Harmaasusien harjoituksissa – kaikki ovat tervetulleita mukaan sukupuolesta riippumatta. Taisteluharjoitukset sopivat kaikille 15 vuotta täyttäneille, fyysiseen kuntoon katsomatta. Harjoitukset pidetään tiistaisin klo 17.30-21 Helsingissä Oulunkylän nuorisotalolla osoitteessa Kylänvanhimmantie 25 B. Urheilulliset vaatteet ovat suositeltavat, omia varusteita ei tarvitse.

Lisätietoja antavat taisteluvastaavat Sakari Saaristo, Valeri Saltikoff ja Julius Väliaho, hallitus@harmaasudet.fi. Etenkin vasta-alkajille kauden alku sopivaa aikaa aloittaa treenaaminen, mutta mukaan pääsee kesken kaudenkin.

Kausi 2019-2020

Syksyllä 2019 harjoitukset alkavat tiistaina 3.9.2019, ja vuoden viimeiset treenit järjestetään 17.12.2019. Joulutauko on 24.-31.12.2019 ja vuoden 2020 treenikausi alkaa 7.1.2020 ja päättyy 26.5.2020. Kaikki treenit pidetään tiistaisin klo 17.30-20 Oulunkylän nuorisotalolla. Treenien päätteeksi pidetään vielä vaihtuvansisältöiset vapaat harjoitukset kello 20-20.45. Koulujen syys- ja hiihtolomaviikoilla ei ole treenejä.

Tervetuloa!

Kevään 2020 ohjelma

Ohessa suurpiirteinen lista kevätkauden treenien sisällöistä. Muutokset ovat mahdollisia. Listaa luetaan seuraavasti: alkeisryhmän ohjelma / jatkoryhmän ohjelma / vapaavuoron ohjelma

7.1. Periaatteet, asento, askeleet, lyöntitekniikka / Kertausta / Suunnittelua
14.1. Peruslyönnit, kilvenkäyttö / Kertausta / Sparrausta
21.1. Peruslyöntien torjunta, vastaiskuperiaate / Dussack / Boffausta
28.1. Peukalo-ote, kilven manipulointi aseella / Dussack / Sparrausta
4.2. Kertausta / Dussack / Painia
11.2. Kertausta / Dussack / Sparraus
18.2. EI VUOROA
25.2. 2-käden keihään perusteet / Miekka & keihäs / Boffausta
3.3. 2-käden keihäs jatkuu / Miekka & keihäs / Sparrausta
10.3. 1-käden keihään perusteet / Miekka & keihäs / Painia
17.3. Peruttu 1-käden keihäs jatkuu / Miekka & keihäs / Sparrausta
24.3. Peruttu Kirves & miekka / Miekka & keihäs / Boffausta
31.3. Peruttu Kirves & miekka / Miekka & keihäs / Sparrausta
7.4. Peruttu GARSin piikkitreenit / GARSin piikkitreenit / Painia
14.4. Peruttu Kirves & miekka / Varsikirves / Sparrausta
21.4. Peruttu Vapaaseen valmisteleva vuoro / Leikkaustreenit / Boffausta
28.4. Peruttu Vapaaseen valmisteleva vuoro / Pitkät keihäät / Sparrausta
5.5. Vapaaseen valmisteleva vuoro / Joukkotaistelu / Painia
12.5. Vapaaseen valmisteleva vuoro / Joukkotaistelu / Sparrausta
19.5. Vapaaseen valmisteleva vuoro / Panssaritreenit / Boffausta
26.5. Vapaan taistelun vuoro / Vapaan taistelun vuoro / Sparrausta

Tarkemmat tiedot saat tapahtumakalenterista.

Mitä vapaavuoroilla tehdään?

Painivuoroilla opetellaan turvallista kaatumista, kehonhallintaa ja erilaisia historiallisia pystypainitekniikoita, skandinaavisesta perinnepaini glimasta keskiaikaiseen ringer kunstiin.

Boffausvuorolla kaivetaan pehmoaseet esiin! Boffaus harjoittaa nopeutta, reaktiokykyä, etäisyydentajua ja ryhmätoimintaa.

Sparrausvuorolla joko kisaillaan keskiaikaisilla dussakeilla, tai laitetaan historialliset tai modernit suojavarusteet päälle ja kisaillaan teräsaseilla.

Taisteluharjoitukset pidetään joka tiistai klo 17-21 Oulunkylän nuorisotalolla, osoitteessa Kylänvanhimmantie 25 B, Helsinki.

Säännöllisten taisteluharjoitusten ja tekniikkatreenipäivien päivämäärät löydät myös Harmaasusien tapahtumakalenterista.
-- Tapahtumakalenteri