Taisteluharjoitukset

Terästaistelu on ollut osa Harmaasusien toimintaa jo vuodesta 1997. Tuolloin terästaisteluharjoituksia alettiin järjestää viikottain, ja viikottainen toiminta jatkuu yhä. Taisteluharjoituksissa käytetään pääasiassa viikinkiaikaan painottuvia varusteita ja aseina pääsääntöisesti miekkaa ja kilpeä, keihästä ja kirvestä. Yhdistys järjestää myös jousitreenejä sekä muutamia teematreenejä myös keskiajan ja uuden ajan alun varusteilla.

Treeneissä opetellaan taistelemaan turvallisesti tylsytetyillä teräsaseilla, ja opittuja tekniikoita on mahdollista hyödyntää taistelun simuloimisessa larpeissa, historianelävöittämisessä ja taistelunäytöksissä. Aiempaa kokemusta ei tarvita, varusteita saa lainaan eikä viikinkiaikainen sukupuolijako päde Harmaasusien harjoituksissa – kaikki ovat tervetulleita mukaan sukupuolesta riippumatta. Taisteluharjoitukset sopivat kaikille 15 vuotta täyttäneille, fyysiseen kuntoon katsomatta. Harjoitukset pidetään tiistaisin klo 19-21 Helsingissä Oulunkylän nuorisotalolla osoitteessa Kylänvanhimmantie 25 B. Urheilulliset vaatteet ovat suositeltavat, omia varusteita ei tarvitse.

Lisätietoja antavat taisteluvastaavat Sakari Saaristo, Valeri Saltikoff ja Julius Väliaho, hallitus@harmaasudet.fi. Etenkin vasta-alkajille kauden alku on sopivaa aikaa aloittaa treenaaminen, mutta mukaan pääsee kesken kaudenkin.

Kausi 2023-2024

Vuonna 2024 harjoitukset alkavat tiistaina 1.9.2024, ja kevätkauden viimeiset treenit järjestetään 28.5.2024. Hiihtolomaviikon tiistaina 20.2.2024 EI JÄRJESTETÄ treenejä.

Tervetuloa!

Kevään 2024 ohjelma

Treeneissä on yleensä kaksi ryhmää: alkeisryhmä ja jatkoryhmä. Alkeisryhmän aikataulu riippuu paljon alkeisryhmän koosta ja osallistujista. Alkeisiin kuuluvat mm. treenien periaatteet ja säännöt, taisteluasento, askeleet ja liikkuminen, peruslyönnit ja torjunnat, aktiivinen kilvenkäyttö ja turvalliseen vapaaseen taisteluun orientoituminen.

Jatkoryhmän osalta harjoitusten sisällöt tarkentuvat myöhemmin.

Tarkemmat tiedot saat tapahtumakalenterista.

Taisteluharjoitukset pidetään joka tiistai klo 18.30-20.30 Oulunkylän nuorisotalolla, osoitteessa Kylänvanhimmantie 25 B, Helsinki.

Säännöllisten taisteluharjoitusten ja tekniikkatreenipäivien päivämäärät löydät myös Harmaasusien tapahtumakalenterista.
-- Tapahtumakalenteri