Kehnohkojen kelien takia kunnollista talvivaellusta ei voitu talvella 2016 järjestää, mutta kevätvaellus 2016 oli sen sijaan suuri yleisömenestys. Se järjestettiin lauantaina 2.4. Lopella Poronpolun ja Komion luonnonsuojelualueen harjumaastoissa keväisen aurinkoisessa säässä.
Puvustusteemana oli viikinkiaika ja vaelluksen erikoisuutena se, että osa vaeltajista kulki aseistettuina ja reissun loppupuolella päästiin tekemään väijytyksiäkin. Vaelluksen jälkeen yövyttiin Lopen Samoojien tunnelmallisessa ja hyvinhoidetussa eräkämpässä.
Juhannuksena 2016 tehtiin päivävaellus Häntälän notkojen uniikkiin kulttuurimaisemaan Somerolla.
Teemana oli 1900-luvun alku ja maalaisromantiikka: vaelluksella ylioppilaat keräsivät kasvioitaan, kohdattiin lehmiä silmästä silmään ja ratkottiin housuja piikkilankoihin. Kuumaa kesäpäivää vilvoitti uintipysähdys Myllärinkoskella.
Talvella Harmaasudet järjesti vaelluslarp Hämeenkankaan 28.1.2017 Nuuksiossa. Tämä tapahtuma oli siis samanaikaisesti historianelävöitysvaellus ja pienimuotoinen liveroolipeli. Aikakautena oli Nuijasota, tarkemmin sanottuna pohjalaisten nuijamiesten pako Hämeenmetsän läpi 1.1.1597: vaelluksella liikuttiin kahtena ryhmänä, huovien porukan ajaessa nuijamiehiä takaa ja lopuksi käytiin taistelu. Musketit vaan paukkuivat lumisessa metsässä.
Vuoden 2017 kevätvaellus järjestettiin kaksipäiväisenä Salpapolulla 6.-7.5.
Yli 20 km pitkän vaelluksen aloituspisteenä oli Virolahden Bunkkerimuseo ja päätepisteenä Miehikkälän Salpalinjamuseo, ja koko vaelluksen ajan seurattiin siis välirauhan aikana 1940-luvulla rakennettua Salpalinjan linnoitusketjua.
Vaelluksella tutustuttiin lukuisiin bunkkereihin ja luoliin. Lauantain lounas syötiin hylätyn seuraintalon pihapiirissä ja yö vietettiin entisellä veteraanimajalla.
Sotateemasta huolimatta vaellus ei ollut osa Suomi 100 – juhlavuotta.
Syysvaellus 2017 järjestettiin Seitsemisen kansallispuistossa 29.9.-1.10.
Reissulla kierrettiin viikinkiaikaisissa varusteissa valtaosa kansallispuistosta tutustuen suoluontoon ja aarniometsiin. Yöt vietettiin Pitkäjärven vanhassa tukkikämpässä. Villieläinhavainnot rajoittuivat hirvikärpäsiin.
Teksti Konsta N.
Kuvat Maria v. H.