Toimintaviikonloppu

Toimintaviikonloppu on Harmaasudet ry:n järjestämä yhdistyksen perinteinen jäsentapahtuma. Tilaisuus järjestetään kokonaan vapaaehtoisvoimin. Vuonna 2022 toimintaviikonloppu pidetään kahdennentoista kerran Meriharjussa ja sen teema on 1400-luku.

Tapahtuma pidetään 18.-20.11.2022 Helsingissä. Toimintaviikonloppuun ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeella.

Koko tapahtuman hinta on 35 euroa, Harmaasudet ry:n jäseniltä 30 euroa. Osallistumismaksut käytetään tapahtuman ruokakuluihin. Kaikki osallistujat ilmoittautuvat ilmoittautumislomakkeella ja maksavat osallistumismaksun 11.11.2022 mennessä.

Tapahtuma alkaa perjantaina illalla elokuvaillalla ja yhdistyksen tulevan keskiaikaohjelman suunnittelulla. Lauantaina päivällä ohjelmassa on erilaisia teemaan liittyviä ohjelmia, kuten luentoja, vaateopastuksia sekä harjoituksia ja illalla pidetään 1400-luvun teemapidot, joihin pukeudutaan teeman mukaiseen asuun.

Teemaa voi tulkita laveasti: 1400-luvun ylhäisten muotipukujen ja alhaisten arkivaatteiden lisäksi erilaiset 1400-luvun ilmiöt, kirjallisen kulttuurin hahmot ja vertauskuvat ovat mahdollisia puvun aiheita. Esimerkiksi adamiittina esiintyminen ei kuitenkaan ole sopivaa saunan ulkopuolella, eli varaathan mukaan vaatteet! Yhdistyksellä on muutama ajanmukainen punainen huppu lainaksi ja lainahupun ja yksinkertaisen historianelävöitysmekon avulla voi täyttää pukukoodin minimin.

Ohjelman järjestävät tapahtuman osallistujat ja tänä vuonna on luvassa mm. kirjoittamista 1400-luvun välinein, vaateopastus, tanssia, musiikkia, jousiammuntaa, saunomista, ulkoilua, elokuvia ja pidot.

Tarkempi ohjelma julkaistaan marraskuussa ohjelmasivulta. Lisää käytännön infoa täällä.

Tervetuloa toimintaviikonloppuun!

Briefly in English

Toimintaviikonloppu is a traditional event for members of Harmaasudet ry. It will be held on 18.-12. November 2022 in Meriharju Nature House/youth club in Uutelantie 32, Helsinki. The event is non-alcoholic.

The actual program for toimintaviikonloppu is published in the event page.

The event begins with a film night on Friday. Saturday evening we have a feast with 15th century costume theme. Program items are arranged by the people who come to the event, and in the past we’ve had music, handicrafts, dancing, fighting, lectures and many other kinds of workshops.

Participation fee for the whole event is 30€ for members, 35€ for non-members.

Registration is open until November 11th. Additional info (in Finnish) can be found here

Welcome to toimintaviikonloppu!

Tapahtuman ilmoittautuminen on auki 11.11. asti.
-- Ilmoittautuminen

Teemaan liittyvää ohjelmaa voi tarjota 30.10. asti.
-- Ohjelma

Meriharjun luontotalo
Uutelantie 32
00990 Helsinki
-- Lisätietoja Nuorisoasiainkeskuksen sivuilta

Tapahtuman järjestäjät vastaavat kysymyksiin osoitteessa hallitus@harmaasudet.fi

Kuvat Danse macabre, Bernt Notke. Säilyttävä organisaatio Niguliste museum, digitaalisen kuvan tarjoaa Wikipedia Commons. Kuvan käyttö: PD; Oxford, Bodleian Library MS. Douce 195:; Jena codex, Tsekin kansallismuseo