Info

Info

Toimintaviikonloppu järjestetään Meriharjussa 3.-5.5.2024. Rakennus sijaitsee Helsingin Vuosaaressa, osoitteessa Uutelantie 32. Meriharju on Helsingin Nuorisotoimen tila, joten tapahtuman aikana tulee Suomen lain ohella noudattaa nuorisotoimen sääntöjä. Tämä tarkoittaa, että tapahtuma on kokonaisuudessaan päihteetön.

Ilmoittautuminen

Kaikkien osallistujien odotetaan ilmoittautuvan tapahtumaan tällä ilmoittaumislomakkeella.

Osallistumismaksut

Koko tapahtuman hinta on 35 euroa, Harmaasudet ry:n jäseniltä 30 euroa. Osallistumismaksut käytetään tapahtuman ruoka- proppi- ja logistiikkakuluihin. Kaikki osallistujat ilmoittautuvat ilmoittautumislomakkeella ja maksavat osallistumismaksun 25.4.2024 mennessä. Samalla kertaa voi maksaa myös yhdistyksen jäsenmaksun vuodelle 2024. Jäsenmaksu on 25 € tai alennusryhmiltä 12 €. (Ks. tarkemmat ohjeet sivulta jäsenyys.)

Osallistumismaksu maksetaan Harmaasudet ry:n tilille FI34 5780 2420 0001 36 käyttäen viitenumeroa 1313. Maksettuasi tapahtuman (tai maksuongelmien sattuessa) pyydämme olemaan yhteydessä taloudenhoitaja Meetu Mäkelään talous@harmaasudet.fi. Tämä on tärkeää etenkin, jos osallistumismaksun maksaa joku muu kuin sinä itse tai maksat samalla jäsenmaksun.

Teema

Vuoden 2024 teema on Luostari. Teema näkyy kaikessa tapahtuaman ohjelmassa, erityisesti larpissa ja pidoissa. Larppiin ja lauantai-illan pitoihin pukeudutaan teeman mukaisesti. Teeman saa tulkita varsin vapaasti.

Larp: Kummitusluostarin arvoitus

Toimintaviikonlopun avaava pikalarppi.  Valmistautumis- ja briiffausaika perjantaina klo 18-19, itse peli pelataan seitsemän ja yhdeksän välillä mutta sen kesto on tuskin kahta tuntia. 

Peliin ilmoittaudutaan samalla lomakkeella kuin itse tapahtumaankin. Hahmoja ei saa etukäteen vaan tyylisuuntaa “marppihahmo” edustavat (muutaman kappaleen pituiset) hahmot jaetaan paikan päällä. Pelissä ei ole tarjolla avustajarooleja tällä kertaa, eli kaikki hahmot ovat pelaajahahmoja.

Larppi tapahtuu kokonaisuudessaan sisätiloissa ja on tyyliltään ei-niin-yllättäen ongelmanratkaisu/murhamysteerisekoilu. Se saattaa sisältää murhia, sähläystä, okkultismia, pimeässä kompurointia ja välkkyviä valoja. Larppi sopii yli 15-vuotiaille. Konfliktinmallinnus ilman kontaktia.

Pelissä on kolme eri hahmoryhmää: valitse ilmoittautuessasi yksi, muista minkä olet valinnut ja proppaudu peliin sen mukaisesti. Jos pelaajamäärät ovat ryhmien välillä kovin epätasaiset, pelinjohto saattaa tasoittaa niitä mielivaltaisesti paikan päällä. Jos sinulla on loistava, yksityiskohtaisempi idea hahmosta jota haluaisit pelata, pelinjohto hyväksyy pitkin hampain sen että otat etukäteen yhteyttä ja kerrot hahmostasi.

Kolme vaihtoehtoista hahmoryhmää ovat:  

 • Tutkija-seikkailija: varustautuminen meedioksi, okkultistiseksi salapoliisiksi tai muuksi Call of Cthulhu-roolipelin tutkijahahmoksi. 20-luvun henkeen tietenkin, mutta ei sillä aikakaudella ole niin väliä.
 • Nunna: varustautuminen keskiaikaiseksi tai “keskiaikaiseksi” nunnaksi. Ei sukupuolispesifi rooli. 
 • Filmiryhmä: varustautuminen 70-luvun italialaisen nunsploitaatioelokuvan tekijäksi oman mielen mukaan.

Voit käyttää samoja vaatteita pelissä ja pidoissa. Pelimaksu sisältyy tapahtuman osallistumismaksuun.

Saapuminen

Pyörällä: Suosittelemme tätä tai muuta autotonta saapumistapaa. Meriharjussa on niukasti parkkipaikkoja.

HSL:n palvelut: Bussi 90 liikennöi Vuosaaren metroasemalta Aurinkolahteen, josta on n. 20 min. kävely Meriharjuun.

Autolla: Meriharjun pihassa on muutama parkkipaikka ja 500 metrin päässä on Särkkäniementien päässä ulkoilualueen autopaikkoja. Etenkin Meriharjun pihassa tulee noudattaa hyvin tiivistä parkkeerausta. Meriharjun osoite on Uutelantie 32, Helsinki.

Majoitus

Meriharjussa on mahdollisuus yöpyä. 30 ensimmäistä saa käyttöönsä kerrossängyt, jotka sisältävät patjan ja tyynyn, mutta eivät sisällä lakanoita tai tyynyliinoja. Mukaan tulee ottaa ainakin lakanat ja tyynyliina. Huomaathan ystävällisesti, että myös makuupussin kanssa on käytettävä lakanaa. Muista ilmoittaa ilmoittautuessasi, mikäli aiot yöpyä paikalla.

Mitä mukaan?

 • Pyyhe, pesuvälineet (Tapahtumassa on mahdollisuus saunomiseen pe ja la illalla. Talon suihkutilat ovat käytettävissä jatkuvasti.)
 • Lakana, tyynyliina ja muut yöpymistarvikkeet (Ota lakana mukaan myös makuupussin kaveriksi!)
 • Peitto, jos pystyt kuljettamaan. (Meriharjun peittoja on vähennetty ja lainapeitot varataan ensisijassa polkupyörällä tai julkisilla liikennevälineillä saapuville.)
 • Makuualusta, jos haluat nukkua lattiamajoituksessa eikä kerrossängyssä.
 • Juhlavaatteet lauantain pitoja varten
 • Eväät, jos tarvitset enemmän syömistä
 • Käsityötarvikkeita, boffereita, kevyitä jousia, pehmonuolia ynnä muita ohjelmiin liittyviä välineitä kannattaa ottaa mukaan.
 • Halutessasi voit tuoda pehmeät tossut/villasukat sisäjalkineiksi Meriharjun tammilattioille.

Ruokailu

Perjantaina elokuvan ohessa on pientä naposteltavaa. Lauantaina tarjotaan aamiainen, kevyt lounas ja runsaat illallispidot. Sunnuntaina tarjolla on aamiainen/pitojen rääppiäiset. Mikäli haluat syödä enemmän esimerkiksi perjantaina, suosittelemme ottamaan mukaan omat eväät. Jääkaappitila on kuitenkin hyvin rajallinen, eikä sitä voida varata osallistujien eväille ja Meriharjun keittiö on varattu yksinomaan yhteisruokien valmistukseen, joten kannattaa suosia lämpimässä säilyviä, sellaisenaan syötäviä ruokatarvikkeita.

Nakit

Jotta toimintaviikonloppu onnistuu, tarvitsee osallistujien pilkkoa kaikki vihannekset, tiskata ja siivota tapahtuman jäljet. Sen teemme me kaikki yhdessä. Perjantaina illalla täytetään nakkilistat, joista jokainen ottaa itselleen pari nakkia hoidettavaksi. Jos saavut myöhemmin, käy merkkaamassa nimesi listaan saapuessasi.

Tapahtuman ilmoittautuminen on auki 25.4. asti.
-- Ilmoittautuminen

Teemaan liittyvää ohjelmaa voi tarjota 15.4. asti.
-- Ohjelma

Meriharjun luontotalo
Uutelantie 32
00990 Helsinki
-- Lisätietoja Nuorisoasiainkeskuksen sivuilta

Tapahtuman järjestäjät vastaavat kysymyksiin osoitteessa tiedotus@harmaasudet.fi